Babaúszás

A babaúszás-foglalkozások középpontjában mindig az öröm áll. A sok énekkel és mondókával tarkított tanulás élményekkel gazdagítja mind a gyermeket, mind a szülőt, így ideális családi program. A rendszeres foglalkozás eredményeképp a babák merülési képessége fejlődik, és birtokukba kerülnek az úszást elősegítő gyakorlatok, melyekkel felkészítjük az úszás tanulására a kisgyermekeket. A babaúszás kialakítja a gyermekben a vízhez való pozitív hozzáállást, vízi jártasságot ad, amely az úszástanulással folytatódik. Mindezt a baba életkorához illően, játékos formában érjük el.

Ki vehet részt a babaúszáson?
Minden egészséges csecsemő részt vehet a foglalkozáson, ha betöltötte a három hónapot, és testsúlya elérte az öt kilogrammot. Az óvodás úszásoktatás megkezdéséig járhatnak a kicsik babaúszásra. Az uszodai foglalkozás megkezdése előtt minden esetben háziorvosi igazolás is szükséges. Ne vigyük uszodába a gyermeket lázas, fertőző betegség esetén.

Mit kell magunkkal vinni?
A szokásos fürdőfelszerelésre lesz szükségünk: papucsra, törölközőre, fürdőruhára, a babának pedig úszópelusra és törölközőre – egyre amivel megtöröljük, egyre amin öltöztetjük őket. Amennyiben nem szopizik a baba, a folyadékpótlásról is gondoskodni kell, mivel a foglalkozás után szomjas lesz.

A foglalkozásokról:
Az alkalmazott módszer az egy szülő egy gyermek részvételét helyezi előtérbe, de természetesen mindkét szülő részt vehet a foglalkozáson. A medencét a foglalkozások ideje alatt csak a babaúszáson részt vevő szülők, illetve gyermekeik használhatják. A vízminőséget folyamatosan ellenőrizzük, hogy minden higiénés szempontnak megfeleljen. A foglalkozások heti egy alkalommal, vasárnap délelőtt vannak. Kor és képesség szerint három csoportba osztjuk a babákat. A foglalkozások 30-45 percesek.

  • hu_HU