Sauna

Die Saunawelt unseres Thermalbades erwartet unsere Gäste mit einer finnischen, Infrarot- und Biosauna, einer Dampfkabine sowie einem Tauchbecken mit kaltem Wasser und einem Jacuzzi mit heißem Wasser. Mit den zwei Ruhebereichen und der exklusiven Gestaltung unseres Saunabereichs ist die perfekte Entspannung garantiert.
Die Sauna entgiftet den Körper, löst die Spannung, beseitigt die Muskelermüdung, verstärkt das Immunsystem, verbessert die Durchblutung und verschönt die Haut. Mit regelmäßiger Sauna wird das Immunsystem resistenter gegen Krankheiten, der Körper wird flexibler und der Seele wird heiterer.

Miért is jó szaunázni?

A szaunázás erősíti az immunrendszert, élénkíti a vérkeringést, az izzadás pedig segíti a szervezetben felgyülemlett méreganyagok/salakanyagok távozását a szervezetből. A szauna forró levegőjéből kilépve, a hűsítő zuhany utána pedig a hideg vizes merülés, remek értorna. Emellett stressz oldó hatását is megemlítve segíthet ebben a rohanó világban kicsit kiszakadni a mindennapi hajtásból is.

Hagyjunk időt magunknak a szaunázásra, legalább annyi időt pihenjünk, mint amennyit a szaunában töltöttünk.

 

Hogyan szaunázzunk:

A kabinokba lépés előtt zuhanyozzunk le, és töröljük magunkat szárazra. Fontos hogy száraz testtel, papucs nélkül lépjünk be a kabinba. Belépve a kabinba terítsünk a padra törölközőt/padkendőt/szaunalepedőt, lehetőleg úgy, hogy akár ülve, akár fekve a teljes testünk alatt legyen.

A szaunákban kerüljük a hangos beszélgetést, hogy a velünk szaunázók is pihenhessenek.

Ajánlott bent töltött idő: 10-15 perc.

Ha fekve szaunáztunk, először lassan üljünk fel, hagyjuk, hogy a keringés helyre álljon, és csak utána induljunk ki a kabinból, így elkerülve a hirtelen szédülést.
A szaunából kilépve vegyünk egy hűsítő zuhanyt ügyelve arra, hogy a szívtől a legtávolabbi ponttól kezdjük és fokozatosan haladjunk a szív felé. Zuhanyzás után van lehetőség hideg vizes merülő medencében folytatni a visszahűtés folyamatát. Ezután pihenjünk legalább annyi időt, mint amennyit a szaunában töltöttünk.
Ajánlott szaunázási ciklus egy nap alatt 3-4. Szaunázás után fontos a folyadék és vitaminok, ásványi anyagok pótlása. Fogyasszon gyümölcsöt, ásványvizet.

  • de_DE