Sauna

Termálfürdőnk szaunavilágában finn, infra- és bioszauna, gőzkabin, valamint hideg vizes merülőmedence és meleg vizes jakuzzi várja vendégeinket. A szauna két pihenőterével, exkluzív kialakításával garantálja a tökéletes kikapcsolódást.
A szaunázás méregteleníti a szervezetet, oldja a feszültséget, megszünteti az izmok fáradtságát, erősíti az immunrendszert, javítja a keringést és széppé teszi a bőrt. Rendszeres szaunázással a szervezet ellenállóbbá válik a betegségekkel szemben, a test rugalmasabb lesz, a lélek derűsebbé válik.

Miért is jó szaunázni?

A szaunázás erősíti az immunrendszert, élénkíti a vérkeringést, az izzadás pedig segíti a szervezetben felgyülemlett méreganyagok/salakanyagok távozását a szervezetből. A szauna forró levegőjéből kilépve, a hűsítő zuhany utána pedig a hideg vizes merülés, remek értorna. Emellett stressz oldó hatását is megemlítve segíthet ebben a rohanó világban kicsit kiszakadni a mindennapi hajtásból is.

Hagyjunk időt magunknak a szaunázásra, legalább annyi időt pihenjünk, mint amennyit a szaunában töltöttünk.

 

Hogyan szaunázzunk:

A kabinokba lépés előtt zuhanyozzunk le, és töröljük magunkat szárazra. Fontos hogy száraz testtel, papucs nélkül lépjünk be a kabinba. Belépve a kabinba terítsünk a padra törölközőt/padkendőt/szaunalepedőt, lehetőleg úgy, hogy akár ülve, akár fekve a teljes testünk alatt legyen.

A szaunákban kerüljük a hangos beszélgetést, hogy a velünk szaunázók is pihenhessenek.

Ajánlott bent töltött idő: 10-15 perc.

Ha fekve szaunáztunk, először lassan üljünk fel, hagyjuk, hogy a keringés helyre álljon, és csak utána induljunk ki a kabinból, így elkerülve a hirtelen szédülést.
A szaunából kilépve vegyünk egy hűsítő zuhanyt ügyelve arra, hogy a szívtől a legtávolabbi ponttól kezdjük és fokozatosan haladjunk a szív felé. Zuhanyzás után van lehetőség hideg vizes merülő medencében folytatni a visszahűtés folyamatát. Ezután pihenjünk legalább annyi időt, mint amennyit a szaunában töltöttünk.
Ajánlott szaunázási ciklus egy nap alatt 3-4. Szaunázás után fontos a folyadék és vitaminok, ásványi anyagok pótlása. Fogyasszon gyümölcsöt, ásványvizet.

  • cs_CZ