Gyermekjóga

Jelenleg nem elérhető

Mi is a gyermekjóga?

A gyermekjóga egy olyan érzelemközpontú mozgásforma, amelynek minden egyes pillanatát átszövi a mese és a játékosság. Célja a gyerekek mozgásigényének kielégítése, érzelmi intelligenciájának fejlesztése. A rendszeres gyermekjóga foglalkozások testi, lelki és szellemi szinten egyaránt megalapozzák a gyermekek egészséges életét, segítenek a feszültség, a stressz és az elfojtott érzelmek oldásában, erősítik az immunrendszert, növelik a vitalitást. Fizikai téren javítják a rugalmasságot, az erőnlétet, a test és a lélek összhangját, nagyobb testtudatot ad.

A gyermekjóga foglalkozás nem csak jógapózokról és mozgásról szól, hanem a légző-, lazító- és relaxációs gyakorlatokon át fejleszti a gyermekek személyiségét, erősíti az önbizalmukat.

A gyermekjóga bármely életkorban és fejlettségi szinten kifejti jótékony hatásait. Különösen előnyös azonban a figyelemzavaros, hiperaktív, beszédhibás, szorongó, zárkózott, tanulási, magatartási vagy beilleszkedési nehézségekkel küzdő, sajátos nevelési igényű gyerekeknek.

  • sk_SK